Hlavní obsah

Světové auto roku vyhraje SUV, Škoda Kodiaq to ale nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli se Škoda Kodiaq probojovala do širšího finále ankety o Světové auto roku 2017, teď už je jasné, že nevyhraje. Užší finále obsadily tři jiné vozy. Po evropské anketě i zde bude vítězem SUV.

Foto: Novinky

Škoda Kodiaq vítězství v anketě Světového auta roku 2017 nezíská

Článek

Světové auto roku (WCOTY) bylo kdysi doménou především amerických aut. Byla to taková konkurence k evropské anketě a s přehledem se tu na předních příčkách umisťovaly vozy, které jezdily pouze v USA. Jenže ty roky jsou pryč a teď vládne WCOTY Evropa, konkrétně koncern Volkswagen.

Z deseti finalistů zvolila odborná porota do užšího finále tři vozy, kde dva jsou právě z koncernu VW. Jde o Audi Q5 a Volkswagen Tiguan. Ty pak doplňuje Jaguar F-Pace. Všimněte si, že vítězem bude určitě SUV.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Tiguan R-Line

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi Q5

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar F-Pace

Z desítky tak vypadl nejen kodiak, ale třeba i Honda Civic, Audi Q2, Mazda CX-9 nebo Toyota C-HR. Svá želízka v ohni ale mají ještě i další automobilky v dílčích podkategoriích, jako je nejpokrokovější auto, zelený vůz, nejlepší design či nejlepší městské a luxusní auto.

Jen připomínáme, že evropskou anketu vyhlásili před pár dny na autosalonu v Ženevě. Vítězem se stal Peugeot 3008, tedy také jakési první SUV. [celá zpráva]

Foto: Jan Handrejch, Právo

Peugeot 3008

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám