Hlavní obsah

Ženevský autosalon, den 0: přípravy vrcholí, Palexpo se otevře v úterý ráno

Novinky, Martin Žemlička (Ženeva)

Březnový ženevský autosalon patří k událostem roku, žádná jiná evropská výstava automobilů nepřináší tolik nových modelů a jen v Ženevě si nedovolí chybět žádná velká automobilka. Výstava bude zahájena v úterý ráno novinářskými dny, široká veřejnost se dočká ve čtvrtek.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ženevský autosalon vpředvečer otevření

Článek

Uvnitř nyní rekonstruovaného výstaviště Palexpo v těsné blízkosti ženevského letiště je pár hodin před začátkem autosalonu živo, přestože na většině stánků se již ladí finální podoba. Většina exponátů je zakrytá, ale třeba u Mazdy si řečník v obleku desítky minut zkoušel svůj úterní projev.

Focení čilého ruchu většinou nikomu nevadí, nemálo automobilek si - jakkoliv 99 procent světových premiér bylo odtajněno dopředu - kolem svých chystaných stánků staví vysoké černé závěsy a hlídače.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ženevský autosalon vpředvečer otevření

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ženevský autosalon 2017 - stánek Škody

Závěsy měl i stánek mladoboleslavské automobilky, kde se zítra představí nejvíce novinek v její výstavní historii. Jde ale výhradně o deriváty již zveřejněných modelů (Kodiaq Sportline a Scout, Octavia RS 245) nebo o facelifty (citigo, rapid).

Organizátoři uvádějí, že se na letošním 87. ženevském autosalonu ukáže na 150 premiér. Ne všechny budou „světové”, tedy dosud nikde neviděné, ale i tak jde o velmi zajímavý počet, který stojí za to vidět naživo. [celá zpráva]

Pro veřejnost bude autosalon otevřen od čtvrtka 9. března do neděle 19. března. Základní vstupné vyjde na 16 švýcarských franků (zhruba 400 korun).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ženevský autosalon 2017 - ne všude mají hotovo

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ženevský autosalon 2017

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ženevský autosalon 2017 - Rolls-Royce Dawn

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám