Hlavní obsah

BMW příští rok vrátí na scénu řadu 8, obří SUV X7 se ukáže ještě letos

Novinky, maž

Německý Auto motor und sport přinesl informaci, že příští rok BMW přijde s novou modelovou řadou. Bude mít číslici 8 a bude to velké luxusní kupé, které půjde po krku obdobnému modelu od Mercedesu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Řadu 8, sportovní kupé s osmi- a dvanáctiválcovými motory mnichovská automobilka vyráběla v letech 1989 až 1999. Nejslabší verze měla 218 koní, famózní 850CSi z 5,5litrového dvanáctiválce dolovala 380 koní.

Reinkarnace sportovního kupé s „mrkacími” světlomety chystá BMW na konec příštího roku a o 12 měsíců později by měla dorazit i otevřená verze. Jedná se o konkurenta Mercedesu-Benz třídy S kupé a zatím není zřejmé, zda půjde spíše o luxusní a komfortní auto, nebo si automobilka více zavzpomíná na kořeny původní řady 8.

Letos Z5, M5 i obří SUV X7

Příznivce roadsterů jistě potěší příchod modelu Z5, který je plánován na letošek. Světovou premiéru bude mít nová Z5 patrně v září na frankfurtském autosalonu, kde by se mělo představit i sportovní provedení aktuální řady 5.

Nové X7 bude největším modelem mnichovské automobilky. Bude až sedmimístné a nabízet se bude rovněž ve druhé variantě, kterou šéf automobilky Ian Robertson popisuje slovy „ultra luxusní”. Bude to výhradně čtyřdveřová verze s předpokládaným přebytkem prostoru i luxusu.

Cenově by nové X7 mělo atakovat částku kolem 2,7 miliónu korun a ještě další statisíce budete jistě moci utratit za příplatkovou výbavu. Předpokládá se, že X7 se začne prodávat od roku 2018, ve světové premiéře se veřejnosti ukáže ještě letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám