Hlavní obsah

Porsche rozšiřuje edici Platinum o dva modely Cayenne

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche začalo své SUV Cayenne nabízet v takzvané Platinum edici s dalšími dvěma motorizacemi - v provedení S a Diesel S. Celkem si tak můžete tuto edici koupit se čtyřmi motorizacemi, nejenom v hybridním provedení (Cayenne S E-Hybrid) a se základním dieselovým motorem.

Foto: Porsche

Porsche Cayenne S (edice Platinum)

Článek

Edice Platinum přináší pouze vizuální změny, všechny motorizace mají stejný výkon a nic se neměnilo ani na podvozku. Základem jsou 21palcová kola, kvůli kterým se rozšířily podběhy (jsou převzaté z verze Cayenne GTS). Kola navíc mají specifický design i barevné provedení.

Karoserie může být lakovaná kromě černé a bílé ještě v dalších pěti metalických odstínech: hluboká čerň, mahagon, purpurit, carrara bílá a rhodium.

Foto: Porsche

Porsche Cayenne S (edice Platinum)

Uvnitř pak najdete osmipolohové kožené sportovní sedačky z alcantary, rovněž převzaté z modelu Cayenne GTS. Všechny opěrky hlavy jsou označeny logem Porsche, přední sedačky jsou vyhřívané. Bez příplatku dostanete rovněž analogové hodiny na přístrojové desce.

U benzínové verze se o pohon stará 3,6litrový šestiválec se dvěma turby a výkonem 309 kW (420 koní). Dvěma turby přeplňovaný osmiválec vozu Cayenne S Diesel má pak výkon 283 kW (385 koní).

Automobilka už zveřejnila ceny Platinum Edition na českém trhu. Cayenne S v stojí 2 453 578 korun, u verze Cayenne S Diesel pak vyšplhala na 2 536 502 korun. Pro doplnění přinášíme i ceny základních verzí: Cayenne S koupíte za 2 390 000, verzi Diesel S pak za 2 490 000 korun.

Foto: Porsche

Porsche Cayenne S (edice Platinum)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám