Hlavní obsah

Mitsubishi představí nový crossover

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské Mitsubishi oznámilo premiéru na ženevský autosalon. Bude to nový crossover, který velikostně zapadne mezi odcházející ASX a větší model Outlander.

Foto: Mitsubishi

Nový crossover od Mitsubishi

Článek

Mitsubishi se s nepřesvědčivými prodejními výsledky z posledních let rozhodlo pro velkou invazi do kategorie lehce zvýšených vozidel. A tak značka zrušila řadu Lancer i s legendární verzí EVO. O nové generaci zatím jde jen šuškanda, sportovní speciál by měl být také na bázi nějakého crossoveru. Podle nás by to klidně mohl být tento nový vůz.

O něm ale víme málo. Tisková zpráva značky, kterou před nedávnem převzal koncern Renault-Nissan, neříká prakticky nic. Na pár řádcích mluví o dynamických tvarech, svalech, sportovním duchu… Ale nic konkrétního. Dokonce ani jméno.

A tak si alespoň připomeňme koncepty, ze kterých patrně bude vycházet. Mohlo by to být Mitsubishi eX a hlavně (podle tvaru karoserie to spíš tipujeme) koncept Mitsubishi XR-PHEV II.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi XR-PHEV II

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi eX

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám