Hlavní obsah

Opel představil Crossland X, zmenšenou mokku s odlišnou tváří

Novinky, maž

Německá automobilka ve středu ráno ukázala svůj další model s písmenem X v názvu. Další z řady crossoverů se jmenuje Crossland X a jde v podstatě o menší mokku.

Foto: Opel

Opel Crossland X (2017)

Článek

Není úplně obvyklé, aby se dva současně vyráběné a prodávané modely svými rozměry lišily jen v řádu milimetrů. Přesto se tak po představení nového modelu Crossland X stalo. Vždyť na délku je nový model v porovnání s Mokkou X o 63 mm kratší, o 16 mm užší a o 68 mm nižší. Design je ale odlišný, zejména při pohledu na zadní partie. Doplňme, že Opel Crossland X na délku měří 4212 milimetrů, je 1765 milimetrů široký a 1590 milimetrů vysoký.

V nabídce bude mít crossland komfortní a bezpečnostní prvky, známé už z astry nebo mokky. Jde o adaptivní Full LED světlomety, head-up displej, panoramatickou couvací kameru se zorným úhlem 180 stupňů, parkovací asistent nebo systém varování před kolizí Forward Collision Alert s detekcí chodců a funkcí samočinného brzdění Autonomous Emergency Braking (AEB).

Foto: Opel

Opel Crossland X (2017)

Foto: Opel

Opel Mokka X

Zadní sedačky jsou posuvné

Crossland má posuvná zadní sedadla. Jsou dělená v poměru 60/40 a lze je posunout až o 150 milimetrů dozadu. Základní objem zavazadlového prostoru (410 litrů) lze posunutím zvětšit na 520 litrů.

Nabídku motorizací zatím Opel nepředstavil, pravděpodobně ale bude stejná jako u mokky. Znamenalo by to dieselové a benzínové motorizace se zdvihovým objemem 1,4 a 1,6 litru a výkony 115 až 152 koní. Pohon všech čtyř kol navzdory písmenu X v názvu nebude Opel pro Crossland nabízet.

Opel Crossland X je dalším z řady současných modelů, které svou výstavní světovou premiéru „neprožijí” na autosalonu - poprvé se totiž ukáže na speciální akci v Berlíně ve středu 1. února.

Foto: Opel

Opel Crossland X (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám