Hlavní obsah

Elektrikou bude poháněný i Ford Mustang

Automobilka Ford oznámila velké plány s elektrifikací svých vozů. V následujících letech bude představeno hned 13 automobilů s čistě elektrickým nebo hybridním pohonem, včetně legendárního Fordu Mustang.

Foto: Ford

Ford Mustang

Článek

Nás zajímá několik informací. Tou nejpozoruhodnější je asi rok 2019 a příchod vozu Ford Transit Custom Plug-In Hybrid. Dodávka s hybridním motorem by mohla být celkem zajímavá. O rok později se objeví další auta. Jedním z nich bude například v titulku zmíněný Ford Mustang. Elektřina v něm ale nebude hrát primární roli. Bude to také hybrid a jeho výhodou bude síla jako u osmiválce, ale výrazně vyšší točivý moment v nízkých otáčkách a nízká spotřeba.

Zajímavou novinkou, ale už bohužel ne pro evropský trh, bude Ford F-150 Hybrid, který je vybaven velmi užitečnou funkcí – hybridní motor bude sloužit i jako mobilní generátor proudu.

Foto: Ford

Ford F150 Raptor (2017)

O tom, jaké budou čistě elektrické modely, zatím nepadlo ani slovo. Ford ale zjistil, že 88 % zákazníků ujede denně maximálně do 100 km, což by moderní elektromobily měly s přehledem zvládat. Výrobci zároveň zjistili, že zákazníci u svých elektromobilů požadují především co nejvyšší dojezd, a s postupem času se zároveň snižují obavy z toho, že by člověk s elektromobilem zůstal někde stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám