Hlavní obsah

Škoda Yeti, Audi A8 nebo Ford Focus. Nová auta v roce 2017

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2017 bude bohatý na automobilové novinky. Domácí Škoda začne prodávat omlazenou octavii, v druhé polovině roku přijde druhá generace yetiho.

Foto: Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Článek

Octavia, nejprodávanější model značky Škoda, prošla velice výraznou změnou, která rozdělila motoristické příznivce. Dle anket se lidem „čtyřoká” verze nelíbí - z více než 12 500 respondentů v anketě Novinek jich rovných 70 procent udělilo nejhorší známku 5.

Nová octavia se ve světové premiéře představí v polovině ledna na vídeňském autosalonu a my u toho nebudeme chybět. V Ženevě budou představeny verze RS a Scout. [celá zpráva]

V září pak Škoda ukáže druhou generaci modelu Yeti, která bude mít mnoho společných prvků s již prodávaným Seatem Ateca. Seat mimochodem podle zatím neoficiálních zpráv ukáže malé SUV velké zhruba jako ibiza.

Foto: Śkoda Auto, Novinky

Śkoda Octavia (facelift 2016)

Opel letos začne prodávat insignii, která výrazně shodila ze své hmotnosti. Nová vlajková loď Opelu se představí na jarním březnovém autosalonu v Ženevě, do prodeje v Česku zamíří v červnu. [celá zpráva]

BMW letos zařadí do prodeje novou řadu 5. Později přijde i vrcholné provedení M5. Koncem roku, respektive zkraje 2018 by se rovněž měla ukázat nová řada 3, která prý dorazí i v čistě elektrickém provedení.

Foto: Opel

Opel Insignia Grand Sport (2016)

Alfa Romeo už brzy ukáže nové SUV nazvané podle italského průsmyku Stelvio. Ještě letos by se podle spekulací měl objevit konkurent pro BMW řady 5 nebo Audi A6, postavený na stejné platformě s pohonem zadních kol.

Volvo by podle dobře informovaných zdrojů mělo přijít s menším SUV - novým modelem XC60, později ještě s menší variantou XC40. Do prodeje se také nedávno dostal sedan S90 a kombi V90, praktičtější verze se bude dodávat i se zvýšeným podvozkem jako Cross Country.

Mercedes-Benz pilně pracuje na nástupci legendární řady G, tedy off-roadu s třicetiletou tradicí. Kromě dobrodružněji pojaté třídy E Allroad dorazí i kupé, odvozené ze současného „éčka”. Mercedes letos také hodlá představit svůj první pick-up.

Foto: M-B

Mercedes-Benz třídy E kupé (2016)

Audi letos svou vlajkovou loď přiveze v nové generaci. Řeč je samozřejmě o luxusním sedanu A, který po vzoru dalších konkurentů dostane poloautonomní řízení, a předpokládáme, že i silné šesti- a osmiválce.

Kia letos ukáže svůj první model s pohonem zadních kol. Zda půjde o kupé nebo sedan, zatím není zřejmé, je ale dokonce možné, že model GT vznikne ve dvou karosářských verzích.

Ford letos představí dvě velké novinky - novou fiestu a novou generaci focusu.

Porsche Panamera se dočká verze kombi.

Volkswagen představí prodlouženou verzi tiguanu nazvanou Allspace, ze které technicky vychází i Škoda Kodiaq.

Reklama

Výběr článků

Načítám