Hlavní obsah

Chystají se dvě velké japonské novinky pro Ameriku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroitský autosalon se blíží. A to dost rychle. Automobilky, které tu budou prezentovat novinky, nebudou mít klidné Vánoce. Mezi nimi to budou i japonské značky Toyota a Honda, které představí nástupce svých klíčových modelů.

Foto: Toyota

Toyota Camry teaser

Článek

Především Toyota Camry je v USA extrémně důležité auto. Vždyť v roce 2015 bylo tohle auto nejprodávanějším klasickým osobním vozem v Americe. Před ním bylo jen trio pickupů Ford F-Series, Chevrolet Silverado a Dodge Ram. Na výsledky roku 2016 si ještě musíme počkat, ale o moc jiné nebudou.

A tak Toyota nesmí šlápnout vedle. Nová generace, která se chystá do Detroitu, prostě musí americké zákazníky zaujmout. Podle prvních fotografií zamaskovaných modelů i výše uvedené malé fotografie zadního světla se zdá, že vůz dostane hlavně přepracovaný vzhled na trochu sportovnější outfit.

Foto: Toyota

Toyota Camry současné generace pro severoamerický trh

Pod kapotou se ale také projeví změny, které ovšem diktují emisní normy. Pravděpodobně se auto vyhne šestiválci a pod kapotou se objeví čtyřválec o objemu 2,5 litru s atmosférickým plněním a pak dvoulitrový čtyřválec s turbem, který by měl být i základem pro nějakou speciální sportovní verzi, která se prý připravuje.

Zase s vysavačem?

Druhou zajímavou novinkou bude Honda Odyssey. Tohle auto nemělo tolik příznivců, jak japonská značka očekávala. Přitom to byl vůz perfektně vychytaný. Tolik zajímavých věcí, jako měla Honda Odyssey, nemá ani Škoda Superb se svým deštníkem ve dveřích.

Představte si, že jedna z možností současného velkého MPV pro vícečlennou rodinu je vysavač. Ano – za levým zadním podběhem je uložený malý motůrek, pytlík na prach a hlavně dlouhá hadice, takže každý nepořádek, který děti udělají, se dá hned zlikvidovat.

Foto: Honda

Nová generace Hondy Odyssey

Foto: Honda

Honda Odyssey odcházející generace

Ovšem prodeje byly za očekáváním, i když trh s MPV je na severoamerickém trhu v současné době dost volný, protože všichni se přesouvají k SUV. Nová generace Hondy Odyssey by toho mohla využít a nabídnout těm, kteří chtějí opravdu prostor, pohodlí a variabilitu, a to bez nepotřebné zvýšené podlahy, opravdu zajímavé auto. První nákres už je venku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám