Hlavní obsah

Vozy od Audi budou jako první číst semafory

Komunikace mezi auty a semafory je na světě. Audi jako první zavedlo tuhle technologii do svých vozů. Majitelé automobilů se čtyřmi kruhy ve znaku tak budou vědět, kdy a jaká barva naskočí.

Foto: Audi

Audi Traffic Light Information

Článek

Už několikrát jsme vám nabízeli pohled do budoucnosti, kdy auta a semafory spolu budou komunikovat. Poprvé jsme psali o vozech od Audi, která jednou budou umět získávat informace ze semaforů. Ty pak mohou být využity v navigaci, která řidiče upozorní, jak rychle by měl jet, aby se dostal k dalšímu semaforu na zelenou. [celá zpráva]

Pak jsme vám říkali, že tuhle technologii už testuje Jaguar. [celá zpráva]

A teď zase zpátky k Audi. To přece jen předstihlo svého britského konkurenta a takzvaný Traffic Light Information je nově implementován do vozů Audi A4, Q7 a Allroad, které jsou prodávány v USA. Je však nutné zmínit, že zatím to bude fungovat jen v Los Angeles, kde mají již dnes dostatečně chytré semafory, které umí vysílat potřebnou informaci.

Chytrých semaforů bude víc

Audi ale slibuje, že velmi brzy se chytré semafory rozšíří po celém státě a jejich navigace budou umět zadlouho s informací pracovat tak, jak jsme popsali výše. Navíc prý na získaná data dokáže reagovat i Stop-Start systém, který vypíná motor na křižovatkách.

Ještě jedna informace – celá ta legrace stojí 199 dolarů (5000 Kč) na půl roku nebo 499 dolarů (12 500 Kč) na 18 měsíců. To je cena integrovaného internetového systému Connect Prime, který toho samozřejmě umí ještě víc. Najde nejlevnější benzín, volné parkovací místo, dynamickou navigaci, wi-fi hotspot apod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám