Hlavní obsah

Renault začal prodávat Alpine A120, je podobně drahé jako Porsche Cayman

Novinky, maž

Alpine A120 je malé kupé s motorem umístěným uprostřed, který roztáčí zadní kola. Renault jej nabídne v prodeji v tuctu zemí, Česká republika mezi nimi chybí. Sportovní kupé je se základní cenou podobně drahé jako základní Porsche 718 Cayman.

Foto: Alpine

Alpine Vision

Článek

Zajímavým faktem je, že Alpine A120 zatím nebylo ukázáno v produkční verzi, pouze jako koncept. Prodávat se nicméně začíná už nyní, jakkoliv první zákazníci se dočkají až v průběhu roku 2017 (spíše v jeho druhé polovině). Základní cena na evropském trhu činí 55 tisíc eur, tedy 1,485 miliónu korun. A za tuto částku už dostanete model 718 Cayman (220 kW/300 k) od Porsche (v ČR od 1,47 miliónu korun).

Zájemci o alpine si mohou vybírat ze tří barevných provedení karoserie - modré, bílé a černé. Prodávat se tento model s motorem umístěným uprostřed (stejně jako u zmiňovaného Porsche) bude od roku 2018 také ve verzích s pravostranným řízením (Velká Británie a Japonsko). V Česku si jej nekoupíte, ale patrně nebude problém si jej individuálně přivézt. Na prodej bude nejvýše 1955 kusů a později by měla přijít i otevřená verze.

Foto: Alpine

Alpine Vision

Renault a potažmo Alpine zatím neuvedly, jaký motor bude roztáčet zadní kola modelu A120. Víme pouze, že zrychlení 0-100 km/h bude otázkou 4,5 sekundy, zda půjde o upravený čtyřválec s výkonem nad 250 koní vám ale zatím nikdo s jistotou neřekne. Nejasnosti jsou také kolem převodovky, která velice pravděpodobně bude pouze automatická.

Mezi konkurenty bude patřit i nedávno testovaná Alfa Romeo 4C Spider. [celá zpráva]

Test: Alfa Romeo 4C SpiderVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám