Hlavní obsah

Volkswagen CC se vrátí, pod novým názvem Arteon se ukáže už v Ženevě

Novinky, maž

Německý koncern Volkswagen překvapivě uvede následníka modelu CC, tedy passatu s karoserií připomínající kupé. Stane se tak už na jaře příštího roku, kdy se v Ženevě poprvé ukáže model nazvaný Arteon. Prodávat se začne v létě 2017.

Foto: Volkswagen

Článek

Volkswagen už CC, tedy čtyřdveřový sedan evokující kupé, neprodává. Vzhledem k současnému šetření kvůli emisním podvodům by se nikdo nemohl divit, kdyby nová generace nevznikla. Jenže vzhledem k tomu, že nový model se začíná vyvíjet tři až čtyři roky před uvedením na trh, projekt nástupce CC byl nejspíš prakticky hotový. Nyní je zřejmé, že vznikne, a sériové provedení se ukáže velice brzy - už v březnu na ženevském autosalonu.

Překvapením nové vlajkové lodi (do plánovaného příchodu nové generace phaetonu v roce 2020) je nový název - Arteon. Jak vzniknul? Volkswagen to vysvětluje následovně: skládá se ze dvou částí: „art“ (anglicky umění), koncovka „eon“ označuje prémiový model. Také ”eony” už má Volkswagen dva: dnes již nevyráběný phaeton a pak čínský luxusně pojatý sedan phideon.

Bližší podrobnosti zatím automobilka neuvedla, jisté je, že vůz bude postaven na stejné platformě jako současný passat. Počítáme s výkonnějšími agregáty TSI a TDI. Další informace budou následovat s blížícím se datem světové premiéry.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen CC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám