Hlavní obsah

Škoda Citigo se začala prodávat před pěti lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda oficiálně zahájila před pěti lety, 29. listopadu 2011, prodej svého nejmenšího modelu Citigo. Třídveřový nebo pětidveřový hatchback je vyráběn spolu se sesterskými modely Seat Mii a Volkswagen up! na Slovensku v Bratislavě.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo

Článek

Příští rok má automobilka představit modernizovanou verzi citigo, za zhruba další dva roky bude následovat nová generace.

Vnitřní šířka modelu je 136 centimetrů, zavazadlový prostor má objem 251 litrů a sklopením zadních sedadel vzroste na 959 litrů. Mezi bezpečnostní prvky patří čtyři airbagy, úchyty Isofix pro dětské sedačky a poprvé u značky Škoda i boční airbagy s funkcí ochrany hlavy Head-Thorax. Citigo využívá systém nouzového brzdění pro odvrácení kolizí při rychlostech do 30 kilometrů v hodině na bázi laserového paprsku City Safe Drive.

Foto: Škoda Auto

Zahájení výroby v bratislavském závodě

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo

Pětidveřová verze modelu vozu Škoda Citigo se prodávala od dubna 2012 od 189 900 korun, za automobil ve výbavě Active pak zákazník zaplatil o 10 000 korun více než za verzi s třemi dveřmi. V říjnu 2012 začala automobilka nabízet také Citigo s pohonem na stlačený zemní plyn, jehož nejlevnější třídveřová verze CNG Citigo Green tec začínala v provedení Active na 254 900 korunách.

Dnes pořídíte Škodu Citigo minimálně za 223 900 Kč, pokud tedy nevyužijete financování přes firemní leasing. Pokud ano, spadne o dalších 20 000 Kč dolů. Nejdražší verze je pak pětidveřový vůz s plynovým pohonem G-Tec za 307 900 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám