Hlavní obsah

Subaru Viziv-7: konečně opravdu velké Subaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí z vás si vzpomenou na velké SUV Subaru Tribeca, které v roce 2014 skončilo bez náhrady. Ale ne na věky. Ta náhrada přijde do dvou let a bude vycházet z tohoto konceptu - Viziv-7.

Foto: Subaru

Subaru Viziv-7 Concept

Článek

Pro Subaru byla Tribeca poněkud mimo celý koncept značky. Byla velká, těžkopádná a vzhledově zcela odstrčená. Nový vůz ale na tom bude zcela jinak. Postaví jej na sdílené platformě, kterou jen trochu protáhnou. Tak například tenhle koncept má rozvor 2990 mm a délku karoserie 5200 mm. To je hodně. A ani na šířku (2030 mm) a na výšku (1860 mm) to není žádný drobeček.

Foto: Subaru

Subaru Viziv-7 Concept

Foto: Subaru

Subaru Viziv-7 Concept

Proč to tak je? Protože už ve jménu auta je sedmička, která znamená, že uvnitř jsou (a v sériovém modelu i prý budou) tři řady sedadel pro sedm lidí. To znamená, že na americkém trhu, kam zamíří auto především, bude konkurentem Volkswagen Atlas. [celá zpráva]

Foto: Subaru

Subaru Viziv-7 Concept

Auto představené na americkém autosalonu v Los Angeles bohužel neukázal ani interiér, ani techniku. Mluví se o tom, že pod kapotou budoucího vozu se objeví nové motory – zážehový plochý čtyřválec s přeplňováním o objemu dva litry a také plochý šestiválec o objemu 3,6 litru.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Subaru Levorg: Už střádáme

Když skončilo Subaru Legacy, spousta zákazníků neměla kam u značky sáhnout. Najednou všechno bylo SUV, terénní, vysoké a klasické kombi aby pohledal. A tak...

Výběr článků

Načítám