Hlavní obsah

Volkswagen Atlas: dva motory, tři řady sedadel

Americký zákazník chce specifický vůz. Chce auto velké, robustní, vyvolávající respekt. A tak se v USA moc neprodávají vozy jako třeba Volkswagen Tiguan. Zato se tam teď bude prodávat pořádné SUV Volkswagen Atlas.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Atlas

Článek

Je to opravdu velké auto. Má 5037 mm na délku, 1979 mm na šířku a 1768 mm na výšku. Volkswagen tímto vozem přeskakuje zatím všechny své dosavadní největší modely.

Uvnitř je místo pro sedm cestujících ve třech řadách. VW slibuje velmi jednoduché sklápění třetí i druhé řady sedadel, místa na všech sedačkách dost a dost a hromadu bezpečnostních a luxusních prvků, jako jsou třeba pokolizní systémy. Ano, nespletli jsme se. Auto totiž má i systém, který brzdí vozidlo po kolizi, aby nedocházelo k dalším sekundárním nehodám.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Atlas

Foto: Volkswagen

Volkswagen Atlas

Auto bude doplněno výbavou, která je v USA potřebná – od propojitelnosti s mobily, až po satelitní HD rádio.

Nás ale zajímá to, co je pod kapotou. Tady je totiž opět podvozková skupina MQB. Ta se začíná firmě dost vyplácet, vždyť se rodina modelů s touhle technikou pěkně rychle rozrůstá.

Vpředu uložené motory budou mít příčné uchycení. Základem bude zážehový čtyřválec o objemu dva litry s přeplňováním a výkonem 178 kW.

Druhý je vidlicový šestiválec o objemu 3,6 l s výkonem 206 kW. Jak jste si všimli, v nabídce není žádný nafťák. Oba agregáty budou spojeny s osmistupňovým manuálem.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Atlas

To, co vám představujeme, jsou jen první kusé informace. Hlavní premiéra je naplánována na půlku listopadu na autosalon v americkém Los Angeles. První auta ze závodu v Chattanooga dostanou zákazníci v novém roce.

A jak je to s dovozem do Evropy? Jestli se vám představené auto líbí, tak si musíte najít nějakého dovozce individuálních vozidel. Pro Evropu toto auto zatím nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám