Hlavní obsah

Porsche poprvé přijde s karoserií kombi, už zkraje příštího roku

Novinky, ČTK, maž

Německý výrobce luxusních vozů Porsche plánuje uvést v příštím roce na trh svůj první vůz typu kombi. Má jít o verzi čtyřdveřového kupé Panamera, řekli agentuře Bloomberg lidé seznámení se strategií firmy. Stejnou informaci zjistily Novinky.cz už letos v červnu.

Foto: Porsche

Z panamery druhé generace má vycházet verze kombi.

Článek

Panameru kombi má Porsche představit na březnovém autosalonu v Ženevě a prodávat by se měla začít v následujících měsících, uvedly zdroje agentury Bloomberg.

Nový typ vozu je nejnovějším úkrokem Porsche mimo jeho sportovní kořeny a směrem k užitkovým segmentům trhu. Už v roce 2002 přišla firma se svým prvním vozem typu SUV, modelem Cayenne.

Panamera kombi by konkurovala vozu CLS Shooting Brake od automobilky Mercedes-Benz, který přitahuje zákazníky hledající kombinaci luxusu a praktičnosti. Nový vůz má být zčásti založen na konceptu Sport Turismo, který firma představila na pařížském autosalonu v roce 2012.

O verzi kombi odvozené z druhé generace modelu panamera jsme informovali již koncem června, kdy jsme se tuto informaci dozvěděli na světové premiéře panamery, kam jsme z Česka vyrazili jako jediní novináři. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám