Hlavní obsah

Lamborghini ukáže v Pebble Beach otevřenou verzi Centenaria

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamborghini potvrdilo, že roadster odvozený z hypersportovního modelu Centenario se ukáže tuto v neděli na prestižní výstavě automobilů Concours d'Elegance v Kalifornii.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Centenario

Článek

Podrobnosti nejsou známy, vsadit si ale můžete na z 99 procent stejnou techniku i výbavu. O pohon by se tak staral vidlicový dvanáctiválec z Lamborghini Aventador. Tady je naladěný na 566 kW (770 koní).

Tak velká porce výkonu se samozřejmě musí přenášet na všechna kola. Auto zrychlí z klidu na 100 km/h za 2,8 s, třístovkou letí za 23,5 s a maximálka je na 350 km/h. O dokonalosti kotoučových brzd vypovídá především to, že ze stovky zastaví auto na třiceti metrech a ze 300 km/h na 290 metrech.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Centenario

Ti, kteří si auto už koupili ve verzi kupé, za něj zaplatili minimálně 1,75 miliónu eur, tedy asi 47 miliónů korun. Ovšem bez daní a příplatkové výbavy, která zahrnuje prakticky cokoliv, co si zákazník přeje.

Pebble Beach Concours d'Elegance je prestižní výstava automobilů v Kalifornii. Koná se od roku 1950. A není to zrovna levné: vstupné letos přijde v předprodeji na 325 dolarů (7 800 korun).

Foto: Lamborghini

Lamborghini Centenario

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám