Hlavní obsah

V Indonésii představili novinku: Hondu CBR250RR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2015 představila Honda na tokijském autosalonu koncept motocyklu s názvem „Light Weight Super Sports Concept“. Byl to prototyp pro novou řadu CBR250RR. Nyní v Indonésii představili produkční model.

BEZ KOMENTÁŘE: Honda CBR250RR Video: Honda

 
Článek

Kdo si nevšiml, tak v názvu motocyklu jsou ta velká R hned tři. Takže proti současnému motocyklu je to o jedno víc, ale to jedno R je dost podstatné. Nová generace je vlastně kompletně novým strojem. Design motocyklu je zcela nový, stejně jako jeho technika.

Foto: Honda

Honda CBR250RR

Například motor je úplně nový osmiventilový čtyřtaktní dvouválec DOHC s objemem 250 ccm (prý se počítá i s třístovkou pro USA a Evropu). Výkon vodou chlazeného agregátu vám bohužel zatím neřekneme, protože na tuhle informaci je Honda skoupá. Víme však, že plyn nemá mechanickou vazbu, ale elektronickou.

Brzdy na motocyklu mají průměr kotoučů 340 mm vpředu a 240 mm vzadu. Motocykl je vybaveny pětistupňovým nastavováním pružení na zadním kole.

Foto: Honda

Honda CBR250RR

Motocykl je také zajímavý tím, že přední světlo je kompletně vybaveno LED diodami. Zvláštní dvojitý výfuk pak šetří místo a také snižuje hluk. Bohužel informace z Indonésie jsou jinak na podrobnosti velmi skoupé.

V současné chvíli bude novinka v prodeji v Indonésii, ale postupně se rozšíří na další kontinenty a státy. Kdy přijde k nám a cena zatím není známo.

Foto: Honda

Honda CBR250RR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám