Hlavní obsah

Mercedes nabídne bezkontaktní nabíjení aut

Už od roku 2018 bude mít plug-in hybrid Mercedes-Benz S500e nové akumulátory, a hlavně nový systém nabíjení, který nebude potřebovat manuální připojení k zásuvce. Vše bude probíhat bezkontaktně.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes s indukčním dobíjením

Článek

S nástupem inovované řady S se dostane do vozu také novinka ve výbavě na přání. Bude to indukční nabíjení akumulátorů vozu, který tak nebude muset být na „domácí půdě“ připojen k nabíječce manuálně. Při parkování totiž bude navigovat řidiče tak, aby se ideálně postavil na parkovací místo, kde se auto bude bezkontaktně nabíjet ze speciální desky umístěné v podlaze.

Princip indukčního nabíjení testuje Mercedes už od roku 2015 a nyní je připraven pro sériovou výrobu. Bude se však muset dostat i do vozů, takže proto se čeká na inovované S.

Nabíječka má solidní příkon 3,6 kW a účinnost 90 %. S500e navíc s inovací dostane i novou akumulátorovou sadu, která při stejné váze nabídne větší kapacitu – z 8,7 se zvětší na 13,3 kWh. Díky tomu se prodlouží dojezd na čistě elektrický pohon na velmi solidních 50 km. Pak se samozřejmě spustí vidlicový šestiválec bi-turbo o objemu tři litry, takže manažeři nezůstanou stát bez energie.

Další informace ohledně elektrických výbav vozů Mercedes-Benz je také zajímavá. Každý rok prý dokáže Mercedes zvednout kapacitu svých akumulátorových sad o 14 procent. Můžeme se tak těšit na nový mercedes, který se chystá na frankfurtský autosalon. Ten by měl být čistým elektromobilem s dojezdem 500 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám