Hlavní obsah

Renault Twingo GT: nejostřejší provedení zvládne z tříválce 0,9 TCe 110 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault v pondělí ukázal první fotografie ostrého twinga. Pod kapotou je tříválcový motor o výkonu 110 koní (81 kW), který je spojen s manuální převodovkou.

Foto: Renault

Renault Twingo GT (2016)

Článek

Pozitivní je, že ostré twingo má poháněná zadní kola a zůstala mu manuální převodovka. Výkon je sice skromný, vzhledem k rozměrům a předpokládané hmotnosti, ale úplně nezábavné twingo GT nejspíš nebude.

Proti standardnímu twingu zde najdete jinou koncovku výfuku a snížený podvozek s jinak natavenou elektronickou stabilizací, v nabídce bude i několik nových barev karoserie, včetně tzv. „rychlých pruhů”.

Foto: Renault

Renault Twingo GT (2016)

O pohon se stará již zmiňovaný tříválec o skromném zdvihovém objemu 0,9 litru. Výkon přeplňovaného motoru činí 110 koní (81 kW), točivý moment dosahuje 170 newtonmetrů. Jak rychlé bude nové Twingo GT ale zatím nevíme, automobilka zatím tyto informace neodhalila.

Technické detaily i ceny odhalí až světová premiéra, která je naplánována za 14 dní na britském Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Foto: Renault

Renault Twingo GT (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám