Hlavní obsah

Speciální edice Audi R8 oslavuje závodní úspěchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo kraluje vytrvalostním automobilovým závodům, jako je LeMans? Samozřejmě Audi. Už pěkně dlouho Audi. A nejen tam. A tak je tu speciální edice, která připomíná, jak Audi v tomhle sportu úspěšné je.

Foto: Audi

Audi R8 Coupé V10 plus selection 24h

Článek

Audi R8 Coupé V10 plus selection 24h má co oslavovat. Speciální edice je připravena na oslavu 323 vítězství v národních a mezinárodních závodech od roku 2009.

Edice „selection 24h“ limitovaná na 24 vozů vychází z modelu Audi R8 Coupé V10 plus. Její motor V10 5,2 litru, uložený uprostřed před zadní nápravou, dosahuje nejvyššího výkonu 449 kW (610 k). Vrcholná verze modelové řady Audi R8 díky němu zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy a může pokračovat v akceleraci až k nejvyšší rychlosti 330 km/h. Pohon všech kol quattro rozděluje hnací sílu zcela variabilně mezi obě nápravy.

Hmotnost modelu Audi R8 Coupé V10 plus bez provozních náplní činí 1454 kilogramů a jen jeho karoserie, vyrobená z více druhů materiálů, váží pouhých 200 kilogramů.

Foto: Audi

Audi R8 Coupé V10 plus selection 24h

Speciály selection 24h dostaly navíc dynamické řízení, adaptivní tlumiče Audi magnetic ride a laserové světlomety Audi. Tříbarevné lakování karoserie se základním lakem v odstínu šedá suzuka a se zvýrazněnými plochami v odstínech černá mythos a červená misano připomíná úspěšné závodní vozy Audi R8 LMS.

Přední spoiler, kryty vnějších zpětných zrcátek, kryt motorového prostoru, zadní spoiler a difuzor jsou vyrobeny z leskle lakovaného uhlíkového kompozitu. To samé platí pro boční ozdobné panely za dveřmi s matnými nápisy „R8 24h“.

Koncovky sportovní výfukové soustavy jsou černé a 20“ kovaná kola z lehké slitiny v designu s 10 paprsky ve tvaru písmene Y mají lesklou povrchovou úpravu v antracitově černém odstínu. Interiér speciální edice je kompletně čalouněn kůží v odstínu šedá rotor, strop je čalouněn alcantarou. Výdechy ventilační soustavy a rozšířené ozdobné obložení kolem panelu přístrojů Audi virtual cockpit jsou vyrobeny z leskle lakovaného uhlíkového kompozitu.

Foto: Audi

Audi R8 Coupé V10 plus selection 24h

Také osvětlené prahové lišty, které jsou zdobeny pořadovým číslem vozu 1 až 24 v rámci limitované edice, jsou z leskle lakovaného uhlíkového kompozitu. Osvětlení prostoru přede dveřmi promítá jako exkluzivní prvek výbavy speciální edice logo Audi R8 na vozovku.

V budoucnosti si budou moci všichni zákazníci individualizovat svůj vůz R8 téměř libovolně volitelnými nápisy a logy prostřednictvím nové nabídky Audi exclusive.

Audi R8 „selection 24h“ bude veřejnosti poprvé představeno na výstavní ploše společnosti Audi AG v areálu parkoviště závodních týmů v rámci závodu 24 h Nürburgringu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám