Hlavní obsah

Volkswagen poodhaluje nový touareg, zatím pouze jako hybridní koncept

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilový koncern Volkswagen ukázal první fotografii konceptu, s nímž hodlá zaujmout na nadcházejícím autosalonu v Pekingu. Přímo se nehovoří o nástupci touaregu, největším SUV od německé automobilky, je to však velmi pravděpodobné.

Foto: VW

Volkswagen SUV teaser (2016)

Článek

Touareg druhé generace se nabízí od roku 2011. V Bratislavě vyráběný model tak má letos „šanci” na generační obměnu. Automobilka nejprve ukáže na autosalonu v Pekingu koncept (který navíc ani nenese pojmenování touareg), dle dvou zveřejněných fotografií to ale jiný model nejspíš nebude.

Foto: VW

Volkswagen SUV teaser (2016)

Koncept je plně funkční, nejspíš ovšem v tak omezeném rozsahu jako třeba Škoda VisionS, předobraz velkého škodováckého SUV. Tedy s autem v hodnotě desítek miliónů korun se rozjedete, ale jen velmi pomalu, protože je ručně smontované a všechno v něm skřípe.

Nicméně koncept SUV od Volkswagenu má výkon 381 koní a 700 Nm točivého momentu. V čistě elektrickém režimu zvládne 50 km. Zrychlit z klidu na stovku je otázkou šesti sekund, nejvyšší rychlost činí 223 km/h.

Digitální velkoplošný displej (VW Passat)Video: Novinky

Uvnitř vozu je 12palcový digitální přístrojový štít, který znáte nejenom z passatu ale i ze současných modelů od Audi. Chybět nebude podpora autonomního řízení.

Foto: VW

Volkswagen Touareg (2014, facelift)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám