Hlavní obsah

Chironu se bude vyrábět 65 kusů ročně

Novinky, maž

Bugatti Chiron, odhalené začátkem března na ženevském autosalonu, se bude vyrábět tempem 65 kusů za rok. Automobilka tak plánovanou produkci udrží do roku 2024. Automobilka eviduje 200 závazných objednávek, celkem se vyrobí pouhých 500 kusů.

Bugatti ChironVideo: Bugatti

 
Článek

Chiron stojí 65 miliónů korun. Automobilka na svých oficiálních stránkách spustila konfigurátor s možností výběru barevného provedení. Zajímavě kromě modro-černého (měl jej i chiron na světové premiéře), vypadá i červeno-černé nebo bílo-modré.

Kdo by chtěl jedinou barvu, může zvolit hnědou či modrou, dvoubarevné provedení ale podle našeho mínění dá lépe vyniknout tvarům, jež vycházejí z designu původního veyronu, navrženého Jozefem Kabaněm, nynějším šéfem designu Škoda Auto.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Bugatti Chiron

Automobilka eviduje dvě stovky závazných objednávek. Každý, kdo chce chiron, musí zaplatit v přepočtu pět miliónů korun a pak si může své auto naspecifikovat podle svého. Francouzská automobilka tvrdí, že žádný chiron, automobil s elektronicky omezenou rychlostí při 420 km/h, na světě nebude stejný.

Předpokládá se, že Bugatti ukáže i otevřenou verzi targa.

Další informace najdete v našem prvním článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám