Hlavní obsah

Toyota svolává téměř tři milióny aut kvůli bezpečnostním pásům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota svolává do servisů 2,87 miliónu vozů po celém světě kvůli možnému poškození bezpečnostních pásů při nehodě. Oznámila to ve čtvrtek japonská firma, která je podle objemu prodeje stále největší světovou automobilkou.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota svolává do servisů i vozy RAV4.

Článek

Opatření zahrnuje sportovně-užitkové automobily RAV4 a Vanguard. V Severní Americe se týká 1,3 miliónu vozů a v Evropě zhruba 625 000 vozů. Bezpečnostní pásy ve svolávaných automobilech může při nehodě poškodit kovová součást sedadel, napsala agentura Reuters.

Toyota minulý měsíc oznámila, že její celosvětový odbyt loni klesl o 0,8 procenta na 10,151 miliónu vozů. Firma si nicméně již čtvrtým rokem za sebou udržela vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu.

Toyota v roce 2008 vystřídala v čele automobilového trhu firmu General Motors, která byla do té doby světovým lídrem více než sedm desetiletí. V roce 2011 získal tento americký výrobce prvenství dočasně zpět, protože Toyota se potýkala s negativními důsledky ničivého zemětřesení v Japonsku a rozsáhlého svolávání aut do servisů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám