Hlavní obsah

Cadillac bude vyrábět auto v Číně a dovážet ho do USA

Je jen málo značek, které jsou tak spojeny s Amerikou, jako je Cadillac. Typická americká značka vyráběná v Americe pro Američany. Jenže už to platit nebude. Cadillac následuje výrobce triček, mobilů, a produkuje v Číně.

Foto: Cadillac

Cadillac CT6

Článek

Cadillac fakticky začal vyrábět v Číně automobily už před lety. Vyplatí se to, protože tamní trh je zatížen vysokými cly na dovážené zboží. A tak tam mají své fabriky nebo alespoň vyrábějí v koprodukci prakticky všechny značky. Včetně Cadillacu.

Jenže dosud byl směr Cadillaců v USA jednoznačný – z USA do ciziny. Teď se situace obrací. Z Číny do USA se začne dovážet jeden konkrétní vůz, a to Cadillac CT6 Plug-In Hybrid.

Klasický model CT6 pouze se spalovacím motorem bude stále vyráběn v Americe, ale verze s elektrickým kabelem a hybridním soustrojím pojede z Číny do USA.

Není to první vůz, který obrátí zaběhlé automobilové toky. V General Motors se začne zanedlouho v Číně vyrábět Buick Envision. Ten také přepluje Tichý oceán, aby se dostal do USA. Podle představitelů GM to nebude problém. Prý je nejdůležitější ohlídat kvalitu výroby. Na tom, odkud auto pochází, prý pak Američanům pramálo záleží.

Anketa

Hrálo by u vás roli, odkud pochází auto, které si kupujete?
Ano
91,3 %
Ne
8,7 %
Celkem hlasovalo 562 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám