Hlavní obsah

Inferno Exotic Car: Pekelný stroj z neskutečného materiálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Mexika moc aut neznáme. Tato země je spíš výrobnou cizích značek. Ale něco se tam přeci jen najde. Tím posledním pokusem je snaha o výrobu jednoho z nejzběsilejších vozů světa se jménem Inferno Exotic Car.

BEZ KOMENTÁŘE: Inferno Exotic CarVideo: Inferno Exotic Car

 
Článek

Nebudeme vám nalhávat, že všechno co píšeme, je pravda. Jak jsme nakoupili, tak prodáváme. V Mexiku prostě představili novou firmu a auto, které se jmenuje Inferno Exotic Car.

Foto: Worldcarfans

Inferno Exotic Car

Snaha lidí kolem vozu je taková, že chtějí postavit vozidlo schopné konkurovat těm naprosto nejlepším modelům světa. Vzhled auta je dramatický. Je to takové až dětsky ulítlé. Prostě když chcete opravdu dramatický design, tak mu dejte pořádně úzká světla, ještě víc zatočená do stran.

Všechno musí být o něco větší, přehnanější, divočejší. A to prý na designu spolupracoval Antonio Ferraioli, člověk, který dělal na modelech Lamborghini Asterion, Veneno Coupe & Roadster, Aventador SV nebo Reventon Roadster.

Foto: Worldcarfans

Inferno Exotic Car

Karoserie je zajímavá především tím, že má být ze speciálního materiálu – kovové pěny. Je to slitina zinku, hliníku a stříbra a její hustota je 4300 kg/m3. Ocel má přitom 7850 kg/m3.

Materiál je prý nejen lehký, ale také extrémně odolný a pružný. Prý ho lze natáhnout na stonásobek délky a stále má své vlastnosti. No, budeme Mexičanům věřit.

Pod kapotu chtějí zasadit dvojnásobně přeplňovaný vidlicový osmiválec, který má mít hodnotu 1400 koní. Na stovku s ním má vůz zrychlit pod tři sekundy a maximálka by měla být někde kolem 395 km/h.

Foto: Worldcarfans

Inferno Exotic Car

Nic se zatím ověřit nemůže, představené auto je zatím prý jen maketa a na voze se urputně pracuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám