Hlavní obsah

Toyota začala v Česku prodávat omlazený Land Cruiser

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Land Cruiser už šedesát let platí za jeden z nejlepších off-roadových automobilů. Jeden z nejprodávanějších modelů s pohonem všech kol nyní po omlazení vstupuje na český trh. V nabídce je tří a pětidveřová verze.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser (2015)

Článek

Na vnějšku změny nehledejte, víceméně všechny se totiž odehrály pod kapotou. Nový je vznětový čtyřválec o objemu 2,8 litru, který nabízí maximální výkon 130 kW (177 koní), a točivém momentu 420 Nm (šestistupňová manuální převodovka), respektive 450 Nm (automatická převodovka, rovněž šestistupňová).

Spotřeba nafty se teoreticky pohybuje na hodnotě 7,4 l/100 km (platí pro obě verze). Tento motor nahrazuje původní třílitrový čtyřválec a plní nyní již povinnou emisní normu Euro 6.

V nabídce je ještě druhý motor, kterým je čtyřlitrový benzínový šestiválec s 24 ventily a největším výkonem 207 kW (282 k) a 385 Nm. Dodává se výhradně s automatickou převodovkou, spotřeba v kombinovaném režimu činí 10,6 litru.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser (2015)

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser (2015)

Obří off-road s hmotností přes 2,2 tuny má tuhou zadní nápravu se čtyřmi podélnými rameny, jde tedy o řešení, které mimo zpevněné cesty funguje. Minimální světlá výška je 215 mm, brodivost je pak nadprůměrných 70 centimetrů.

Vybírat lze z deseti barev karoserie, ceny začínají na částce 1 089 900 korun (třídveřová verze s dieselem), pětidveřové provedení je o 70 tisíc korun dražší.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám