Hlavní obsah

Rolls-Royce zamíří do Česka, v září zde otevře první autosalon

Britský výrobce luxusních aut Rolls-Royce otevře v Praze své první oficiální zastoupení pro Česko, zjistila ČTK. Zástupci společnosti k tomu nesdělili žádné další podrobnosti. Autosalon by měl být umístěn v Pařížské ulici.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Wraith (2013)

Článek

Superluxusní britskou značku vlastněnou BMW bude mít v Česku na starosti jeden z dealerů právě mnichovské automobilky, společnost CarTec. Oficiální uvedení značky na tuzemský trh proběhne v první polovině září.

Letos se v Česku prodalo již devět vozů britské značky, loni to bylo šest aut za celý rok. Podle statistik Sdružení automobilového průmyslu je v Česku registrováno okolo devadesáti vozů Rolls-Royce, jejichž průměrné stáří je kolem 11 let.

Rolls-Royce na konci minulého roku otevřel nový autorizovaný servis ve Vídni, který je určen i pro Čechy, Slováky, Maďary a Slovince. Do té doby museli majitelé "rollsů" z Česka jezdit na servis do Drážďan nebo Varšavy.

Rolls-Royce Motor Cars letos nabízí sedm modelů. Firma patří od 90. let do skupiny BMW. Konkurenční Bentley ze skupiny VW znovu otevřel prodejní centrum v Praze v roce 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám