Hlavní obsah

Naftová Honda Civic Tourer projela Evropou se spotřebou 2,8 l/100 km

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda vytvořila rekord v úspoře paliva, který bude zapsán do Guinnessovy knihy rekordů. Na trase dlouhé 13 498 kilometrů, vedoucí evropskými zeměmi, se s naftovým kombi Hondou Civic Tourer podařilo jet v průměru za 2,82 litrů na 100 kilometrů.

Foto: Honda

Za volantem vozu Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC se střídali dva zaměstnanci oddělení výzkumu a vývoje Honda, Fergal McGrath a Julian Warren

Článek

Trasu dlouhou 13 498 kilometrů posádka ujela za 25 dní. V průměru ujeli oba jezdci každý den 600 kilometrů během 7,5 hodiny. V průměru to dává rychlost 80 km/h; za předpokladu, že většina trasy vedla po dálnici je jisté, jakým jízdním stylem se posádka pohybovala. Úplně pomalu ale rozhodně nejeli.

Výsledných 2,82 l/100 km je výborná hodnota, samotný výrobce udává v kombinovaném režimu o jeden litr paliva více. Na každou nádrž paliva ujel vůz v průměru 1 500 kilometrů. Celkové náklady na palivo za celou cestu činily 645 eur (počítáno dle průměrné ceny v Británii), tedy nějakých 17 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám