Hlavní obsah

Britský časopis What Car? vyhlásil fabii nejlepším autem roku

Novinky, maž

Nová Škoda Fabia zvítězila v prestižní anketě časopisu What Car?. Malá škodovka se tak může pyšnit titulem Automobil roku 2015 (What Car? Car of the Year 2015). Mimo celkového vítězství si první cenu fabia rovněž „odnesla” v kategorii Nejlepší malý automobil.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Fabia třetí generace

Článek

„Celkové vítězství modelu Fabia nelze přičítat pouze tomu, že jde o vynikající malé auto, praktické, s dobrou výbavou a nízkými provozními náklady. Je třeba přihlédnout i ke konkurenci. Pokud si uvědomíte, jak silné konkurenty musela fabia postupně porazit, aby zvítězila ve své třídě, zjistíte, že zkrátka musela vyhrát i celkově,“ uvedl v tiskovém prohlášení šéfredaktor magazínu What Car? Jim Holder.

Motoristický spotřebitelský magazín What Car? patří mezi největší v Británii, vychází od roku 1973 a anketu o nejlepší auto roku vyhlašuje od roku 1978.

Fabia v Británii vyhrála už v roce 2000

Fabií se od vstupu na britský trh v roce 2000 dosud prodalo čtvrt miliónu kusů. Není bez zajímavosti, že ve zmiňované anketě první generace získala – stejně jako nyní ta třetí – titul Automobil roku.

Mezi městskými vozidly letos v anketě What Car? zvítězil Hyundai i10 před Škodou Citigo a Volkswagenem Up. Kategorii vozů kombi ovládlo nové mondeo, mezi MPV si vítězství odnesl Citroën Grand C4 Picasso.

Foto: Citroën

Citroën Grand C4 Picasso (2013)

Foto: Hyundai

Hyundai i10 (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám