Hlavní obsah

Ram 700: převlečený Fiat Strada se začal prodávat v Mexiku, možná zamíří i do USA

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Fiat Chrysler Automobiles uvedl na mexický trh model Ram 700. Ten je ve skutečnosti Fiatem Strada, ovšem s logy amerického výrobce Dodge. Na zdejším trhu se tak zatím prodávají oba modely současně.

Foto: Dodge

Ram 700

Článek

Hledat rozdíly mezi oběma auty nemusíte, jsou naprosto totožná, pouze mají jiná loga na kapotě a na volantu. V nabídce je jak dvoumístná verze, tak čtyřmístné provedení s adekvátně zkrácenou korbou. Praktičtější verze (z hlediska možností pro naložení nákladu) nabídne korbu dlouhou 2,4 metru, čtyřmístné provedení ji má přesně o metr kratší.

O pohon v Brazílii vyráběného pick-upu se stará výhradně benzínový motor – čtyřválcová šestnáctistovka E-Torq, nabízející největší výkon 85 kW (116 k) a 119 Nm točivého momentu. Poháněná jsou výhradně přední kola, za příplatek lze mít uzávěrku předního diferenciálu. Převodovka je manuální, pětistupňová.

Foto: Dodge

Ram 700

Nynější „přeznačkovaná” varianta by se s logem Dodge mohla podle neoficiálních informací začít prodávat kromě Mexika také ve Spojených státech a Kanadě. Fiat nyní vyvíjí novou verzi strady, ta by měla na trh přijít v roce 2016.

Foto: Dodge

Ram 700

Foto: Fiat

Fiat Strada

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám