Hlavní obsah

Opel chce do čtyř let uvést 27 nových modelů a 17 nových motorů

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drive!2022 - takhle nazval Opel svůj ambiciózní plán, během kterého chce představit nejenom 27 nových modelů, ale i zvýšit tržní podíl v Evropě na osm procent do roku 2022.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Německé automobilce Opel, která patří americkému koncernu General Motors, se v loňském roce podařilo po 15 letech zvýšit podíl na evropském trhu. Celkem podíl Opelu a jeho britské sesterské značky Vauxhall v Evropě podle předběžných údajů vzrostl na 5,61 procenta z 5,59 procenta (některé zdroje uvádějí podíl 5,8 procenta).

Cíl má ale ještě vyšší - osm procent v celé Evropě roce 2022, v Německu 10 procent (nyní 7,2 procenta). Plán počítá s provozním ziskem (před zdaněním a úroky) ve výši pěti procent.

Do čtyř let 27 nových modelů

Pakliže budeme samostatně počítat i všechny karosářské verze, nabízí v současné době Opel celkem 24 modelů. Cílem ambiciózního plánu je do roku 2018 zákazníkům nabídnout 27 nových modelů a 17 nových motorů, což znamená prakticky obnovit kompletně celou modelovou řadu a přidat čtyři modely navíc. Jak to chce Opel stihnout, není známo.

Opel se v minulosti dostal do existenčních problémů a General Motors chystal jeho prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodl Opel restrukturalizovat vlastními silami. Americký podnik v minulém roce oznámil, že do konce roku 2016 plánuje investovat do Opelu čtyři miliardy eur (110 miliard korun). Předloni Opel vykázal ztrátu 1,8 miliardy USD (36,2 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám