Hlavní obsah

Volkswagen potvrdil tříválec pro golf a desetistupňové DSG

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Volkswagen se na letošním Vienna Motor Symposiu pochlubil jednak upraveným tříválcem, který bude k dispozici pro golf a další podobně velká koncernová auta. Zástupce VW zároveň potvrdil desetistupňový automat a prozradil několik základních technických údajů.

Foto: maž, Novinky

Motor 1,2 TSI, ilustrační foto

Článek

Šéf koncernového vývoje Hans-Jakob Neusser na vídeňské konferenci pro britský Autocar potvrdil vývoj desetistupňové dvouspojkové převodovky DSG. Převodovka se bude instalovat k motorům umístěným vpředu jak příčně, tak podélně. Rozsah možných konfigurací bude vysoký, protože převodovka zvládne točivý moment až 500 Nm.

Další novinkou je tříválcový benzínový motor 1.0 TSI. Ten bude vycházet z agregátu pro menší polo, jeho výkon ale bude vyšší - 115 koní a 200 Nm. Proti škodováckému 1.2 HTP bude mít nový motor o 11 kilogramů nižší hmotnost a bude se dodávat také ve verzi umožňující spalování zemního plynu (CNG).

Vedle golfu se tak nová tříválcová jednotka velmi pravděpodobně podívá i pod kapotu dalších koncernových automobilů nižší střední třídy - octavie či leonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám