Hlavní obsah

Mini ukázalo sportovní verzi nového Mini Cooperu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka ukáže v lednu na detroitském autosalonu nejsportovnější verzi nového Mini s tradičním označením John Cooper Works. Třebaže automobilka hovoří o konceptu, podle našeho odhadu se díváte minimálně z 90 procent na produkční model.

Foto: Mini

Mini John Cooper Works (2014, koncept)

Článek

Od standardní verze Mini se sportovnější verze liší hned v několika detailech. Kupříkladu jde o větší otvory pro nasávání vzduchu v předním nárazníku, jinak tvarované jsou boční prahy a zadní difuzor. „Studie“ se vyznačuje i speciálně tvarovaným střešním spoilerem.

John Cooper Works Concept má šedý, ručně leštěný lak (automobilka jej nazývá Bright Highways Grey). Sportovní verzi dobře poznáte i podle kontrastního červeného lakování střechy, dvou pruhů na kapotě a krytů vnějších zpětných zrcátek a samozřejmě i dvojice pruhů na kapotě motoru.

Foto: Mini

Mini John Cooper Works (2014, koncept)

Foto: Mini

Mini John Cooper Works (2014, koncept)

Dvoulitr s výkonem přes 200 koní

Nechybí ani odlehčená kola JCW (o kolik jsou lehčí, Mini neuvádí) se sportovními brzdovými třmeny a červené logo na masce chladiče.

Zatím není jisté, jak výkonný motor bude pod kapotou (patrně dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec z verze Cooper S) a jaké budou jízdní výkony. Minulá verze nabídla 211 koní a 6,9 s a 228 km/h. [celá zpráva]

Více informací o novém, v listopadu představeném Mini najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Mini

Mini Cooper (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám