Hlavní obsah

Lamborghini vyrobilo poslední gallardo, nástupce přijde příští rok

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí sjelo z výrobních linek v Sant’Agata Bolognese poslední Lamborghini Gallardo. Tento model se vyráběl deset let a šlo o nejprodávanější vůz italské automobilky. Celkem se jich prodalo 14 022 kusů.

Foto: Lamborghini

Poslední vyrobené Lamborghini Gallardo - 25. listopad 2013

Článek

Lamborghini Gallardo je na trhu od roku 2003; standardní model pohání desetiválec s výkonem rovných 500 koní. Později přišla na trh verze s 5,2litrovým desetiválcem a výkonem 560 koní. Tento automobil mj. využívala italská policie. [celá zpráva]

Gallardo je pro Lamborghini mimořádně úspěšný vůz. V době před ním prodávalo zhruba 250 aut ročně, za éry gallarda to bylo 2000 kusů, tj. osmkrát více. Při průměrné ceně kolem 4 miliónů korun muselo být účetní oddělení koncernu Volkswagen (které Lamborghini vlastní) nadšené. Test verze LP 560-4 včetně videa najdete v našem starším článku. [celá zpráva]

O nástupci gallarda (spekuluje se o názvu Cabrera) zatím nepadlo ani slovo, každopádně už je prakticky hotový a nyní jej automobilka testuje v běžném provozu. Podle našeho tipu by se nový model mohl ukázat na jaře na ženevském autosalonu. Hovoří se o atmosférickém desetiválci s výkonem přes 500 koní, mírně by měla díky většímu využití karbonu klesnout hmotnost (o cca 50 kilogramů).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám