Hlavní obsah

Lamborghini věnovalo italské policii nové Gallardo

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Lamborghini poskytla italské policii jedno Gallardo. Italský výrobce supersportovních aut nevěnoval svůj model poprvé, jde už o třetí Lambo, které má italská policie k dispozici. Nyní věnovala továrna svoji novinku, a to model LP 560/4 s maximální rychlostí 320 kilometrů v hodině.

Článek

Policejní Gallardo nabízí výkon 560 koní v 8000 otáčkách a 580 Nm točivého momentu. Popisované Lambo dokáže uhánět rychlostí až 320 km/h. Vozidlo pohání 5,2 litrový benzínový desetiválec, který z klidu vystřelí auto na stokilometrovou rychlost za 3,7 vteřiny.

:. Zkoušet závodit s policejním Gallardem nedoporučujeme. Foto: Lamborghini

Na střeše našel své místo světelný maják, v interiéru jsou držáky na zbraně, kamera, vysílačka a radar na měření rychlosti.

Řidiči tohoto supersportu, kterým asi mnoho motoristických fanoušků závidí jejich práci, prošli speciálním školením. Celkem by se na Gallardu měla střídat třicítka italských policistek a policistů.

Čeští policisté se musejí spokojit s VW Passaty R36.

:. Policejní výbava v upraveném Gallardu nechybí, pochopitelně. Foto: Lamborghini

Reklama

Související témata:

Související články

Lamborghini Embolado: klukovské sny

Italský design je pojmem po celém světě. Žáci designerských škol mají své zaměstnání téměř jisté. Třeba takový Luca Serafini z Parmské univerzity průmyslového...

Lamborghini rekordně vydělává

Italský výrobce sportovních vozů Lamborghini v loňském roce vydělal rekordních 10,1 miliónu eur (přes 250 miliónů Kč) díky redukci nákladů a rozšíření prodejní...

Výběr článků

Načítám