Hlavní obsah

Mercedes ukázal kompaktní GLA ve verzi AMG, stovku zvládne pod 5 sekund

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz odhalil na právě probíhajícím autosalonu v Los Angeles nejvýkonnější GLA. Model s tradičním označením AMG se zatím světu ukázal v podobě konceptu, sériová výroba je ovšem velmi pravděpodobná.

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes GLA 45 AMGVideo: Mercedes Benz

 
Článek

Mercedes postavil zbraň proti Porsche Macanu Turbo. Dvoulitrový motor s kompresním poměrem 8,6:1 a pracovním tlakem 1,8 baru totiž produkuje 360 koní (265 kW) při 6000 otáčkách a masivních 450 Nm dostupných při 2250 až 5000 otáčkách.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLA 45 AMG (koncept, 2013)

Je důležité zmínit, že tento čtyřválec je mezi produkčními motory nejvýkonnější na světě. Mercedes jej používá například v modelu A 45 AMG. [celá zpráva]

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLA 45 AMG (koncept, 2013)

Nejmenší SUV se znáčkem AMG zvládne zrychlit z nuly na 100 km/h pod 5 sekund (přesnou hodnotu M-B neudává), nejvyšší rychlost je podle našeho odhadu elektronicky omezena při tradičních 250 km/h.

Výkon se přenáší na všechna čtyři kola prostřednictvím sedmistupňové automatické převodovky AMG Speed Shift DCT-7, manuální skříň není pro tento model k dispozici.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLA 45 AMG (koncept, 2013)

Design konceptu vychází ze standardního GLA, proti němu má ale několik výrazných změn. Jmenujme 21palcová kola, výrazný zadní difuzor se dvěma zdvojenými koncovkami výfuku nebo výrazné zadní křídlo.

Zachová se tento výrazný prvek i v sériové verzi? Je to velmi pravděpodobné, neboť A 45 AMG přesně takové křídlo má.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám