Hlavní obsah

Lexus ukázal omlazený model CT 200h, dostal výraznější tvary

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní divize Toyoty - značka Lexus - vypustila do světa první snímky omlazeného hybridního hatchbacku CT 200h. Design zůstává velmi podobný předchozí generaci, zda a jak se změnila technika, zatím japonská automobilka neuvedla.

Foto: Lexus

Lexus CT 200h (2014)

Článek

Koncem listopadu se konají dva světově významné autosalony – v Los Angeles a v Tokiu. Japonská značka však omlazený Lexus CT 200h přiveze vcelku překvapivě na nepříliš známý čínský autosalon Guangzhou, který se letos koná teprve po jedenácté.

Celkové tvary vozu zůstaly stejné, změn na vnějším designu ale není málo – všimnout si lze například nové masky chladiče. Ta dostala typický tvar po současné lexusy. Výraznější jsou i zadní partie, zejména pod světly, kde je výraznější difuzor a nová mlhová světla.

Foto: Lexus

Lexus CT 200h (2014)

Další novinkou jsou jinak navržená litá kola, tím ale výčet změn končí, respektive Lexus zatím jiné neuvedl. Více bude zřejmé ve čtvrtek 21. listopadu, kdy proběhne světová premiéra na již zmiňovaném čínském autosalonu.

Připomeňme, že současný Lexus CT 200h s cenovkou nemalých 700 000 korun má rozměry 4320 x 1765 x 1430 mm, rozvor náprav je 2600 mm. O pohon se stará kombinace benzínové osmnáctistovky a elektromotoru, který je použit z Toyoty Prius. Celkový výkon motoru činí 100 kW, tj. 136 koní. Redakční test najdete v našem starším článku. [celá zpráva]

Foto: Lexus

Lexus CT 200h

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám