Hlavní obsah

Jaguar ukázal první fotografii sportovního modelu F-Type Coupe

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po otevřené verzi výborného modelu F-Type začne Jaguar dle předpokladů prodávat i kupé. Stane se tak na jaře 2014, světovou premiéru si nový model odbyde současně v Los Angeles a v Tokiu koncem listopadu.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Type Coupé (2014) – auto bude mít prosklenou střechu, patrně za příplatek.

Článek

Jaguar F-Type je dvoumístný sportovní roadster s pohonem zadních kol. Kvůli úspoře hmotnosti je karoserie z hliníku. Zákazníci si – v případě roadsteru – mohou vybrat ze tří verzí: F-Type, F-Type S a F-Type S V8. První dva modely jsou poháněny třílitrovým přeplňovaným benzínovým šestiválcem o výkonu 340, respektive 380 koní.

Vrcholný model F-Type S V8 má pod kapotou pětilitrový benzínový osmiválec o výkonu 495 koní. Tato verze zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,3 vteřiny a maximální rychlost dosáhne 300 km/h.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar F-Type S

Všechny motory mají osmistupňovou převodovku Quickshift s možností sekvenčního řazení. Manuální skříň v nabídce není. Oba modely s označením „S“ mají pro co nejlepší trakci samosvorný diferenciál. Lze předpokládat, že stejná nabídka motorizací bude k dispozici i pro karosářskou verzi kupé.

Provedení kupé se ve světové premiéře ukáže 20. listopadu na autosalonu v Los Angeles a zároveň také na druhém konci světa – na tokijském autosalonu. Test verze roadster (včetně videa) najdete v našem starším článku. [celá zpráva]

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar F-Type S

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám