Hlavní obsah

Škoda Auto začne modernizovaný model Yeti vyrábět 10. listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto začne modernizovaný model Yeti v závodě v Kvasinách na Rychnovsku vyrábět 10. listopadu. Uvedl to týdeník Škodovácký odborář. Proti dosavadní verzi, jejíž sériová výroba začala na jaře 2009, se nový model typu SUV bude vyrábět ve dvou variantách, městské a outdoor. Do prodeje přijde začátkem příštího roku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti (facelift, 2013)

Článek

"V pátek 8. listopadu se skončí s výrobou dosavadního modelu, o víkendu pak doslova přeměníme svařovnu i další pracoviště a od 10. listopadu začneme s výrobou nového modelu Yeti," popsal v týdenní náběh výroby ředitel závodu Kvasiny Pavel Richter. Loni prodala Škoda zhruba 87 400 vozů typu Yeti, což byl meziroční nárůst o 24 procent.

Kvasinský závod s asi 4500 zaměstnanci již v květnu zavedl výrobu modernizované limuzíny Superb. Třetím modelem vyráběným v Kvasinách je Roomster, který v poslední době u zákazníků zaznamenal růst poptávky. Závod na to reagoval přechodem z jednosměnného na dvousměnný provoz.

Škoda v závodě Kvasiny v současné době v centrální části továrny buduje nákladem v řádu miliard korun novou svařovnu. "Je to obrovská hala, celkově má svařovna plochu přes deset hektarů. V nové části se bude svařovat model Superb nové generace," uvedl Richter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám