Hlavní obsah

O titul Auto roku 2014 se v ČR bude ucházet 37 vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve 20. ročníku ankety Auto roku 2014 se v ČR utká 37 nominovaných vozů, z nichž odborná porota vybere pět finalistů. Vítěz bude znám v lednu. Loňský ročník vyhrál Volkswagen Golf.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

VW Golf (VII) vyhrál v loňském ročníku ankety.

Článek

Anketu pořádají Klub motoristických novinářů a Klub motoristických publicistů ve spolupráci se Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu.

Porota složená ze 42 motoristických novinářů (jednoho zástupce mají i Novinky.cz) vybere po seznamovacích jízdách v polovině října finalisty ankety. Seznam všech 37 nominovaných automobilů najdete na oficiálních stránkách soutěže.

Od loňska je v Česku opět pouze jedna soutěž o Auto roku. Skončilo tak čtyřleté období, kdy vedle sebe fungovala odborná anketa Klubu motoristických novinářů (KMN) a soutěž pořádaná Svazem dovozců aut a Sdružením automobilového průmyslu. Anketa se koná podle mezinárodních pravidel Car of The Year.

Souběžně, stejně jako v minulých letech, bude hlasovat veřejnost v pěti kategoriích: městské vozy, nižší střední třída, střední a vyšší střední třída, sportovní vozy, terénní a velkoprostorové vozy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám