Hlavní obsah

Volkswagen otevřel první ze sedmi nových závodů v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý automobilový koncern Volkswagen otevřel první z plánovaných sedmi nových závodů v Číně. Nová továrna v severočínském městě Čchang-čchun bude v první fázi vyrábět 300 000 motorů ročně. Časem by se měla produkce zvýšit na 450 000 motorů ročně.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Automobilka v Číně vyrábí zhruba dvě desítky modelů se značkami Volkswagen, Audi a Škoda. Nový závod bude podle agentury DPA vyrábět motory pro vozy Volkswagen a Audi.

Zvýšení produkce v Číně je klíčové pro dosažení cíle Volkswagenu předstihnout do roku 2018 konkurenty Toyota a General Motors a stát se největším výrobcem automobilů na světě

Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích.

Volkswagen oznámil, že v červenci meziročně zvýšil celosvětové dodávky o 3,2 procenta na 757 700 vozidel. V samotné Číně dodávky stouply o 18,5 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám