Hlavní obsah

Honda ukázala Civic kombi, má větší kufr než octavia

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda měsíc před světovou premiérou na frankfurtském autosalonu ukázala Civic Tourer. Verze kombi nabídne dokonce o trochu více prostoru než ikona nižší střední třídy - Octavia Combi.

BEZ KOMENTÁŘE: Honda Civic TourerVideo: Honda

 
Článek

Nový Civic Tourer, který některé potencionální zákazníky zaujme, druhé zase odradí svým „kosmickým“ vzhledem, byl vyvinut v Evropě. Vyrábět se bude ve Velké Británii. Největší kombi nižší střední třídy (co do objemu zavazadlového prostoru) bude k mání od ledna 2014.

Foto: Honda

Honda Civic Tourer (2012)

Pokud je pro vás důležitá velikost zavazadlového prostoru, mohl by vás Civic Tourer zaujmout. Jeho 624 litrů, měřených po kryt zavazadelníku, totiž mírně překonává v Česku stále mimořádně oblíbenou Octavii Combi (610 litrů). Jde však zatím o předběžnou hodnotu, patrně se ale ani po homologaci měnit nebude.

Dodejme, že při sklopených zadních sedačkách nabídne japonská novinka 1668 litrů, což je méně, než kolik nabídne mladoboleslavský rival - 1740 litrů.

V nabídce jen dva motory

Civic Tourer je poháněn buď dieselovým motorem 1.6 i-DTEC nebo benzínovým 1.8 i-VTEC. Výkon zatím automobilka neuvedla, patrně však bude stejný jako u hatchbacku. Naftová jedna-šestka by tak měla 88 kW, respektive 120 k a benzínová osmnáctistovka by nabídla 141 koní, respektive 104 kW.

Foto: Honda

Honda Civic Tourer (2012)

Technickou zajímavostí je použití adaptivních tlumičů u zadní nápravy. Ty mají tři režimy – comfort, normal a dynamic a cílem je zvýšit stabilitu a komfort při různém zatížení a při odlišných způsobech jízdy.

Foto: Honda

Honda Civic (2013)

Anketa

Který model byste si raději koupili?
Honda Civic Tourer
62,6 %
Škoda Octavia Combi
37,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2729 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám