Hlavní obsah

Peugeot RCZ R: nejvýkonnější verze má 270 k, stovku zvládne pod šest sekund

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot na akci Goodwood Festival of Speed ve světové premiéře ukázal nejostřejší verzi svého stylového kupé RCZ. S výkonem 270 koní jde o nejrychlejší sériový peugeot všech dob. Prodávat se začne začátkem příštího roku.

Foto: Peugeot

Peugeot RCZ R (2013)

Článek

O pohon se stará motor 1.6 THP, který najdete i ve standardním provedení o výkonu 200 koní. Verze s písmenem R na konci má výkon zvýšený na 270 koní (199 kW), kterých dosahuje při 6000 otáčkách. Točivý moment má hodnotu 330 Nm a je dostupný už od 1900 otáček.

Zrychlení na 100 km/h je otázkou 5,9 s, nejvyšší rychlost je omezena při tradičních 250 km/h. Výkon se přenáší na přední kola, v základní výbavě je samosvorný diferenciál. Převodovka je manuální, šestistupňová. V interiéru zaujmou výrazné sportovní sedačky.

Foto: Peugeot

Peugeot RCZ R (2013)

Foto: Peugeot

Peugeot RCZ R (2013)

Podvozek u RCZ R dostal tužší tlumiče i stabilizátory, je také o 10 mm nižší. Silnější jsou i brzdy a co je rovněž pozitivní, snížila se o 17 kilogramů hmotnost vozu, nyní 1 280 kg. Standardem jsou devatenáctipalcová kola s pneumatikami Goodyear Eagle F1 Asymmetric o rozměru 235/40.

Foto: Peugeot

Peugeot RCZ R (2013)

Verze R dostala také pevný zadní spoiler (namísto výsuvného), jiný difuzor a dvojici koncovek výfuku. Cena zatím nebyla oznámena, podle britského Autocaru bude činit zhruba 900 tisíc korun. Počet vyrobených kusů bude limitovaný, prodej bude zahájen zkraje roku 2014. V nabídce budou čtyři barvy karoserie – červená, černá, bílá a šedá.

Peugeot RCZ na festivalu rychlosti v GoodwooduVideo: Peugeot

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám