Hlavní obsah

Volkswagen chce letos otevřít pět nových závodů v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý automobilový koncern Volkswagen hodlá již v letošním roce otevřít pět z plánovaných sedmi nových závodů v Číně, uvedla agentura DPA.

Foto: maž, Novinky

Článek

Zvýšení produkce v Číně je klíčové pro dosažení cíle Volkswagenu předstihnout do roku 2018 konkurenty Toyota a General Motors a stát se největším výrobcem automobilů na světě. Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích.

Čína je nejdůležitějším odbytištěm společnosti Volkswagen, která má v zemi již nyní 12 závodů. Firma v Číně vyrábí zhruba dvě desítky modelů se značkami Volkswagen, Škoda a Audi. Dalších zhruba 50 modelů do Číny dováží. Do roku 2015 by výroba Volkswagenu v Číně měla zahrnovat 30 modelů a dováženo by mělo být 60 modelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám