Hlavní obsah

Kia v Žilině spustila výrobu sportovní verze modelu cee´d

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia v pondělí v Žilině zahájila sériovou výrobu modelu Kia cee´d GT. Jde o vůbec první hot hatch z produkce korejské automobilky. Nový model se na Slovensku vyrábí ve třídveřové (pro_cee´d GT) i pětidveřové variantě (cee´d GT).

Foto: Kia

Kia pro_cee’d GT vyráběná od pondělí v Žilině.

Článek

Obě karosářské varianty mají zážehový čtyřválec s přímým vstřikováním paliva 1,6 T-GDi, přeplňovaný dvoukomorovým turbodmychadlem (typ twin-scroll). Motor nabídne výkon 150 kW (204 k) a točivý moment 265 Nm, který se přenáší na kola přední nápravy.

Převodovka je šestistupňová, manuální. Kia pro_cee’d GT zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 7,9 sekundy, nejvyšší rychlost nebyla zatím uvedena.

Foto: Kia

Kia pro_cee’d GT (2013)

Obě verze dosahují v kombinovaném režimu normované spotřeby 7,4 litru benzínu na 100 km. Verze GT budou vybavené šestistupňovou manuální převodovkou. Kia upravila zavěšení kol i nastavení podvozku, který vzadu spoléhá na víceprvkové zavěšení.

Standardem jsou kotoučové brzdy (vpředu s vnitřním chlazením) s červenými třmeny. Kola jsou osmnáctipalcová, použité pneumatiky mají rozměr 225/40.

Foto: Kia

Uvnitř najdete sportovní sedadla od Recara.

Uvnitř budou sportovní sedadla od Recara, hliníkové pedály a 7palcová obrazovka s dotykovým displejem. Obě sportovně laděné verze se budou dodávat v šesti speciálních barvách laku karoserie. Ceny ani přesné datum zahájení prodeje zatím Kia neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám