Hlavní obsah

Audi se letos rozhodne, zda obnoví výrobu v Brazílii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Audi uvažuje o obnovení výroby aut v Brazílii. Konečné rozhodnutí by mělo padnout ještě v letošním roce. Uvedla to v noci na pátek firma, která je stejně jako Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen.

Foto: Audi

Audi RS 6 Avant (2012)

Článek

"Zkoumáme to a během příštích šesti měsíců bychom se k tomu měli být schopni vyjádřit," řekl člen představenstva VW Michael Macht, který má na starosti Jižní Ameriku. Audi před několika lety v Brazílii vyráběla model A3, produkci již ale ukončila.

Brazílie je pro Volkswagen třetím nejdůležitějším trhem po Číně a Německu, napsala agentura DPA.

Volkswagen má na rychle rostoucím brazilském trhu podíl 21 procent. Je však až na druhém místě za italským konkurentem Fiat, který kontroluje 23 procent brazilského trhu.

Volkswagen hodlá do roku 2016 v Brazílii investovat 3,4 miliardy eur (88 miliard korun). Firma má nyní v Brazílii čtyři továrny. Ty zaměstnávají zhruba 24 000 lidí a denně vyrobí až 3500 automobilů a 3800 motorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám