Hlavní obsah

Caddy dostal nejvýkonnější motor ve své historii

Novinky, maž

Vrcholná motorizace pro Volkswagen Caddy, zprostředkovaná motorem 2.0 TDI s výkonem 170 koní, se už vloni objevila v jubilejním modelu Edition 30. Nyní si lze tento motor objednat i pro běžné osobní nebo užitkové verze tohoto modelu.

Foto: VW

VW Caddy

Článek

Nejvýkonnější Caddy je poněkud nepochopitelně vybaven výhradně sériově automatickou šestistupňovou převodovkou DSG. Z klidu na 100 km/h zrychlí za – na dodávku – působivých 8,9 sekundy. Caddy se rozjede téměř k dvousetkilometrové rychlosti, konkrétně 196 km/h.

Vznětový motor 2.0 TDI je naladěn na stejný výkon jako v loňské jubilejní edici k 30. výročí caddyho. Motor je naladěn na výkon 125 kW, tj. 170 k a nově jej dostanete jak k osobní, tak užitkové verzi. Točivý moment má hodnotu nadprůměrných 350 Nm. Spotřeba paliva je stejná jako u slabší varianty (103 kW / 140 k) – 6,3 litru nafty na sto ujetých kilometrů.

Ceny caddyho s popisovaným motorem ale nejsou zrovna lidové - začínají ve verzi Highline na částce od 786 372 korun. Novinkou jsou i bi-xenonové světlomety dodávané za příplatek bezmála 35 tisíc korun. Do obou hlavních světlometů jsou integrovány diody LED pro denní svícení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám