Hlavní obsah

Alfa Romeo konečně představila produkční verzi nádherného kupé 4C

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sériová verze sportovního kupé 4C se očekávala už na ženevském autosalonu v roce 2011. Nyní, dva roky po plánované premiéře, Alfa Romeo konečně ukázala produkční verzi. Kromě povedeného designu nabídne malé kupé také nevídanou hmotnost pod jednu tunu.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C (2013)

Článek

Automobilka zatím k novému modelu 4C prozradila jen základní technické údaje. Důležité ovšem je, že sportovní kupé má motor umístěný před zadní nápravou a má poháněná zadní kola. Jde o čistě dvoumístné auto, uvnitř je dvojce sportovních sedaček.

Alfa Romeo 4C vychází z konceptu představeného v roce 2011 na ženevském autosalonu. A rovněž v Ženevě se letos ukáže sériová verze. Při pohledu na fotografie je docela pravděpodobné, že tohle auto bude ve Švýcarsku jedno z nejhezčích. Přesné rozměry zatím firma neuvedla, víme pouze to, že nový model má délku pod 4 metry, šířku 2 m, výšku 1,18 metru a rozvor náprav pod 2,4 metru.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C (2013)

O pohon zadních kol se stará celohliníkový zážehový přeplňovaný čtyřválec 1750 Turbo s přímým vstřikem paliva. Jaký bude výkon, zatím Alfa Romeo neuvedla, podle spekulací by to mělo být 240 koní. Automobilka pouze udává výkonový poměr 4 kilogramy hmotnosti na 1 koně výkonu, což prostým vynásobením dává hodnotu 960 kilogramů.

Alfa zatím neuvedla, zda bude v nabídce manuální převodovka, potvrzená je pouze dvouspojková automatická převodovka Alfa TCT.

Alfa 4C se bude vyrábět v továrně Maserati v Modeně a začne se prodávat ještě letos. Automobilka by s novým kupé ráda pronikla i na severoamerický trh. Prodejní cenu zatím italský výrobce neoznámil.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C (2013)

Anketa

Ohodnoťte design modelu Alfa Romeo 4C (hodnocení jako ve škole)
1
75,4 %
2
10,1 %
3
6,2 %
4
2,3 %
5
6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9558 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám