Hlavní obsah

Porsche ukázalo nový Cayman, je lehčí a větší

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na autosalonu v Los Angeles se ukázala druhá generace sportovního kupé cayman. Nový model se opět nabízí ve dvou provedeních - Cayman a Cayman S, přičemž obě pohání plochý šestiválec. Prodej bude zahájen v březnu.

BEZ KOMENTÁŘE: Porsche CaymanVideo: Porsche

 
Článek

Nový cayman je o 39 mm delší než první generace představená v roce 2005. Je také o 30 kilogramů lehčí. V nabídce jsou opět dvě verze: základní model pohání plochý šestiválec s objemem 2,7 l a výkonem 275 k (202 kW). Tento motor zvládne disciplínu 0-100 km/h za 5,4 s a ručka rychloměru se zastaví při 266 km/h.

Verzi S pohání týž motor, jeho výkon je vyšší o 50 koní (325 k / 239 kW). Stovku zvládne za 4,7 s a jede až 283 km/h. Porsche u této motorizace uvádí kombinovanou spotřebu 8,0 a 8,8 (v závislosti na zvolené převodovce), v případě slabšího motoru je to 7,7 a 8,2 l/100 km.

Foto: Porsche

Porsche Cayman (2012)

Obě provedení mají standardně šestistupňovou manuální převodovku, dokoupit lze i sedmistupňová dvouspojková převodovka na bázi koncernové DSG, kterou stuttgartský výrobce nazývá Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK).

Foto: Porsche

Porsche Cayman (2012)

Novinkou je adaptivní tempomat ACC (Adaptive Cruise Control), nechybí ani bezklíčové odemykání vozu. Standardem jsou osmnáctipalcová litá kola, v nabídce jsou i litá kola s o palec větším průměrem. V Česku se nový cayman začne prodávat v březnu, ceny startují na částce 51 385 euro (cca 1,28 miliónu korun).

Foto: Porsche

Porsche Cayman (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám